Windows Azure Training Workshop (Sydney): 26-28 Nov 2012

image_thumb3

You’re Invited!

We would like to offer you the opportunity to attend the Windows Azure Training Workshop. This event will provide developers with a foundational knowledge of Windows Azure. The target audience for these events include Developers, Architects, and Development leads. The sessions are targeted at the 300 level with developer focused information.

REGISTER HERE
Event Details
Date: 26 – 28 November 2012
Location: Cliftons190 – 200 George StreetSydney NSW 2000

IGNORE the incorrect address on the MS Event Registration site.

Time: 9:00am to 5:00pm
What Am I Going to Learn?

At this Azure Training Workshop you will learn how to use each of the key Windows Azure features and services to build and move a variety of apps to the cloud. You will see how to build web sites, mobile applications, and enterprise-class applications.

The Azure Training Workshop is a great place to get deeper experience with Windows Azure development or to learn what’s new with the latest Windows Azure features.

What to Bring?

Here are some personal items you will need to bring to the Azure Training Workshop:

  • Windows Azure Subscription
  • Notebook computer
  • Computer power supply
  • Notebook & pen
  • Identification
Agenda

This three day event contains presentations/sessions and hands on labs. The below agenda is subject to change.

Day 1
Time Duration Session
8:30am 30 mins Registration
9:00am 60 mins Windows Azure Platform Overview
10:00am 60 mins Windows Azure Web Sites
11:00am 15 mins Break – Morning Tea
11:15am 60 mins Windows Azure Cloud Services
12:15pm 45 mins Break – Lunch
1:00pm 60 mins Hands-On Lab – Choice of:
1. Introduction to Windows Azure Cloud Services
2. Building & Publishing ASP.NET Applications with Windows Azure Web Sites
2:00pm 60 mins Windows Azure Virtual Machines
3:00pm 15 mins Break – Afternoon Tea
3:15pm 60 mins Hands-On Lab: Windows Azure Virtual Machines
Day 2
Time Duration Session
9:00am 60 mins Introductions to Windows Azure SQL Database
10:00am 60 mins Hands-On Lab: Introduction to Windows Azure SQL Database
11:00am 15 mins Break – Morning Tea
11:15am 60 mins Windows Azure Storage Services
12:15pm 45 mins Break – Lunch
1:00pm 60 mins Hands-On Lab – Exploring Windows Azure Storage
2:00pm 60 mins Windows Azure Service Bus
3:00pm 15 mins Break – Afternoon Tea
3:15pm 60 mins Security & Identity
4:15pm 60 mins Hands-On Lab – Choice of:
1. Service Bus Messaging
2. Introduction to the Windows Azure Access Control Service
Day 3
Time Duration Session
9:00am 60 mins Building Connected Windows 8 Applications with Windows Azure
10:00am 60 mins Building Device & Cloud Applications
11:00am 15 mins Break – Morning Tea
11:15am 45 mins Hands-On Labs: Building Windows 8 Applications Using Windows Azure
12:00pm 45 mins Break – Lunch
12:45pm 60 mins Introduction to Hadoop
1:45pm 60 mins Building Scalable, Global & Highly Available Web Applications
2:45pm 15 mins Break – Afternoon Tea
3:00pm 60 mins Hands-On Lab – Choice of:
1. Building Windows Azure Cloud Services with Cache Services
2. Windows Azure Traffic Manager
Attendee Pre-Requisites

We ask that you to bring your own laptop to this training event and have installed both:

Also, we ask that you activate your Windows Azure subscription prior your arrival. If you have not yet activated your subscription, please go to the Windows Azure Subscription Activation page for your subscription type and follow the instructions provided.

Fees

This event is brought to you by your local Microsoft office and is free of charge. However, delegates are responsible for booking and paying for their own travel and accommodation.

Contact Frankie Moore if you have any questions, otherwise see you there!

image_thumb1